Як встановити пластикове підвіконня

Як встановити пластикове підвіконня

Навіть нове вікно не виглядає естетично та завершено, якщо воно без внутрішнього підвіконня. Його можуть встановити і монтажники вікна, а можна це зробити самостійно. Практично в установці пластикового підвіконня немає нічого складного. Адже на відміну від гранітного, бетонного чи дерев’яного, підганяти за розмірами його можна як завгодно прямо на місці встановлення без особливої шкоди виробу.

Підготовка до роботи

Перед початком роботи потрібно переконатися, що є все необхідне під рукою. Вам знадобляться:

  • пластикове підвіконня;

  • перфоратор із прямокутною пікою або болгарка, долото та молоток;

  • електролобзик або ручна ножівка;

  • будівельний рівень;

  • будівельна рулетка;

  • простий олівець чи маркер;

  • балон монтажної піни із пістолетом;

  • дерев’яні бруски для регулювання.

Роботу можна розпочинати за наявності цього всього під рукою.

Виміри

замеры пластикового подоконника для монтажа

Вимірювання можна виконувати за різною технологією, залежно від того, як вам більше подобається встановлювати ПВХ підвіконня. Але ми рекомендуємо дотримуватись наступного алгоритму роботи:

Визначаємо довжину дошки. Для цього до ширини віконного отвору, від укосу до укосу, додаємо 10 см. Це потрібно для закріплення підвіконня та надання йому завершеного вигляду.

Визначаємо глибину дошки. Для цього до глибини віконного отвору від віконного профілю до краю стіни додаємо 5 см. Зазвичай не прийнято встановлювати підвіконня, щоб вони випирали більше. Якщо вам подобається врівень зі стіною, можете заміряти глибину без запасу в 5 см.

Примірка за розміром

Як тільки виміри будуть виконані, пластикове підвіконня потрібно підрізати електролобзиком або ручною ножівкою. А також підготувати пази у схилах, в які ми вставлятимемо дошку. Вони повинні бути на рівні нижнього краю віконного профілю над щілиною між профілем і фасадом. Якщо щілина дуже широка або зовні немає підвісного енергозберігаючого фасу, сюди можна додати утеплювач.

подготовка пазов в откосах для пластикового подоконника

Виконати пази можна перфоратором або болгаркою, а потім акуратно підігнати зубилом та молотком. Висота пазів повинна бути на 0,5-1 см більша за ширину підвіконня, а глибина приблизно 5-6 см, щоб дошка могла вільно увійти. Після виконання цього етапу, пази в відкосах потрібно продути від сміття та пилу.

Установка за рівнем

У підготовлені пази потрібно помістити дошку підвіконня та приміряти, чи все правильно за розмірами. У разі потреби розширити або підрізати. Далі на основу віконного отвору потрібно покласти підкладки, які допоможуть вам відрегулювати рівень та висоту підвіконня. Тут є дві рекомендації:

Вирівнювати підвіконня по горизонталі. Вирівнювати підвіконня з невеликим нахилом +/-1 см усередину приміщення.

Другий варіант робиться для того, щоб волога та конденсат не накопичувалася на площині, а скочувалась по дошці всередину на підлогу.

подкладки под подоконник

Регулювання виконується будівельним рівнем. Якщо підготовлених підкладок мало для цього, можна використовувати пластикові обрізки ПВХ підвіконня. Наприкінці установки за рівнем між дошкою та віконним профілем не повинно виявитися щілини.

Фіксація конструкції

У разі потреби додатково зафіксувати підвіконня можна за допомогою металевих кутів або монтажних пластин. Після цього порожнину, що утворилася між дошкою і фасадом і віконним прорізом потрібно задути монтажною піною. Перед роботою балон бажано помістити в тепле місце: відро з гарячою водою або батарею, якщо робите роботи в сезон опалення. Тепла суміш краще прихоплюється.

запенивание подоконника

Під час запінювання важливо не перестаратися, тому що монтажна піна має властивість сильно розширюватися. Для надійності зверху на підвіконня потрібно покласти цеглу, гантель 5 кг та інше. Через 10-12 годин обтяжувачі можна прибрати – ПВХ підвіконня буде надійно закріплене.

Схожі записи

Навіть нове вікно не виглядає естетично та завершено, якщо воно без внутрішнього підвіконня. Його можуть встановити і монтажники вікна, а можна це зробити самостійно. Практично в установці ...

Навіть нове вікно не виглядає естетично та завершено, якщо воно без внутрішнього підвіконня. Його можуть встановити і монтажники вікна, а можна це зробити самостійно. Практично в установці ...

Навіть нове вікно не виглядає естетично та завершено, якщо воно без внутрішнього підвіконня. Його можуть встановити і монтажники вікна, а можна це зробити самостійно. Практично в установці ...