Чим відмити пластикове підвіконня

Чим відмити пластикове підвіконня

Зовнішній вигляд чистого приміщення може бути зіпсований брудними підвіконнями. Якщо вас цікавить, чим відмити пластикове підвіконня і повернути йому первозданний вигляд, у цьому матеріалі ви знайдете вичерпну відповідь на своє запитання.

Які види забруднень бувають

Щоб ефективно боротися із забрудненням та плямами на пластикових підвіконнях, потрібно знати про причини їх появи. Це дозволить вам оперативно та своєчасно реагувати та ефективно їх усувати.

  • Жовті плями від горщиків квітів. Якщо горщики не герметичні, то неодмінно з’являться жовті круглі плями від води.

  • Наліт бруду. З відкритого на провітрювання вікна чи кватирки, навіть якщо вони будуть захищені москитною сіткою, дрібний бруд і пил осідатиме на підвіконні.

  • Сліди липкої стрічки чи скотчу. Якщо ви досі заклеюєте вікна на зиму, то навесні безперечно зіткнетеся зі слідами покриття на підвіконні.

  • Залишки будівельно-монтажних робіт. Поміняли вікно чи оновили відкоси? Готуйтеся прибирати залишки монтажної піни, ґрунтовки або фарби.

  • Іржа. Якщо у вас звичка залишати каструлі чи сковорідки на підвіконнях, слід пам’ятати, що вони можуть залишати сліди іржі на них.

  • Залишки приготування їжі. Якщо ваша кухня спроектована з підвіконня-стільниця, то це неодмінно призведе до появи плям від масел, кетчупів, соусів та інших інгредієнтів.

отмываем пластиковый подоконник от грязи

Далі ми розглянемо, чим можна відмити поверхню підвіконня в домашніх умовах.

Чим відмити підвіконня в домашніх умовах

Ми розташуємо засоби для чищення в порядку зростання від більш м’яких для нескладних забруднень до більш агресивних для плям, що в’їлися.

Просте господарське мило. Знайомий ще нашим бабусям метод: натерти на тертці господарське мило та зробити густий мильний розчин. Цим розчином покрити підвіконня на 5-10 хвилин, а потім добре змити. Господарське мило містить великий відсоток лугу у складі, тому чудово справляється із брудом та жиром. Тільки не купуйте сучасне рідке господарське мило. Воно менш концентроване, тому менш ефективне.

Хороший пральний порошок. Він не тільки помиє, але ще й трохи вибілить поверхню. Перед використанням трохи змочіть підвіконня та розподіліть гранули порошку по всій поверхні. Якщо є плями, то на них додайте трохи більше порошку. Після цього протріть вологою губкою спочатку місця з плямами, а потім і все підвіконня. Цей засіб не рекомендуємо використовувати, якщо ваше підвіконня покрите тонкою захисною плівкою. До складу порошку можуть входити тверді гранули, що розчиняються у воді не відразу, а тому здатні пошкодити поверхню під губкою.

Засоби для миття вікон. Вони добре справляються не тільки зі склом, але і з підвіконнями. Для зручності нанесення більшість продається в ємностях із пульверизатором. Нанесіть засіб на підвіконня, дайте трохи постояти, потім витріть чистою сухою губкою. Після процедури промийте підвіконня чистою вологою губкою.

Столовий оцет. Він не просто непогано відмиває бруд і іржу, але ще й трохи освітлює поверхню. Перед нанесенням оцет необхідно розвести з водою у пропорціях 1:1. Особливо важливо пам’ятати це. Якщо ваше пластикове підвіконня з плівковим покриттям. Нанесіть розчин на поверхню та залиште на 12-15 хвилин. Ретельно змийте та протріть насухо.

Меламінові губки. Свого часу справили справжній фурор у домогосподарок. Меламін схожий на поролон, але має щільнішу структуру. Ними можна видаляти забруднення навіть без використання води та засобів для чищення. Проте вчені називають меламін небезпечним для людини, тому поверхню після збирання потрібно ще раз помити з водою вже звичайною губкою і простежити, щоб крихти меламіну не потрапили на посуд.
меламиновые губки для мыться пластиковых подоконников

Зубна паста і крейда. Приготувати суміш можна з звичайної білої зубної пасти і ретельно потовченої білої крейди. Отримана суміш має відмінні абразивні властивості та видаляє навіть старі плями, а також трохи відбілює поверхню. Наносити потрібно вологою губкою, трохи втираючи у поверхню, а потім змити звичайною чистою водою.

Столовий оцет і сода. Цей варіант допоможе позбутися від застарілих плям, що в’їлися. На місце забруднення локально потрібно нанести шар соди, потім на соду капнути кілька крапель оцту. Можна використовувати чайну ложку чи шприц. Дочекайтеся закінчення хімічної реакції і обережно видаліть бруд із поверхні. Такий спосіб чищення є досить агресивним і не підходить для делікатних поверхонь.

Ці способи допомагають видалити звичайні побутові забруднення, але що робити, якщо пластикові підвіконня постраждали від ремонту?

Як видалити грунтовку та монтажну піну після ремонту

Найчастіше після ремонту виникає проблема з видаленням ґрунтовки або монтажної піни із пластикового підвіконня. З ґрунтовкою впоратися простіше. Вона засихає протягом півгодини, тому оперативне її видалення з поверхні протягом 3-5 хвилин, як вона туди потрапила, не викликає якихось труднощів. Якщо ґрунтовка вже засохла, то на неї зверху потрібно накласти на півгодини вологу ганчірку, а потім видалити пластиковим (гумовим) шпателем.

З монтажною піною все набагато складніше. Якщо вона вже підсохла, потрібно постаратися дуже акуратно зрізати верхівку ножем. Потім на пляму, що залишилася, нанести якийсь сильнодіючий засіб для видалення жиру або чищення унітазу. Дати 30 хвилин на реакцію, а потім видалити забруднення. 

Схожі записи

Зовнішній вигляд чистого приміщення може бути зіпсований брудними підвіконнями. Якщо вас цікавить, чим відмити пластикове підвіконня і повернути йому первозданний вигляд, у цьому матеріалі ви ...

Зовнішній вигляд чистого приміщення може бути зіпсований брудними підвіконнями. Якщо вас цікавить, чим відмити пластикове підвіконня і повернути йому первозданний вигляд, у цьому матеріалі ви ...

Зовнішній вигляд чистого приміщення може бути зіпсований брудними підвіконнями. Якщо вас цікавить, чим відмити пластикове підвіконня і повернути йому первозданний вигляд, у цьому матеріалі ви ...