Як зняти захисну плівку з підвіконня

Як зняти захисну плівку з підвіконня

З виробничої лінії пластикові підвіконня потрапяють на склад у спеціальній захисній плівці. Якщо ви намагаєтеся встановити дошку самостійно і робите це вперше, то обов’язково поставте запитання: «зняти її до встановлення чи після?» Спочатку давайте розберемося, навіщо вона потрібна.

Для чого насправді потрібна захисна плівка

Вона не служить захистом від механічних та інших пошкоджень, а лише є тимчасовим захистом на час зберігання та транспортування. А також за вашим бажанням оберігає від можливих забруднень при монтажі та ремонті. У цьому випадку зняття плівки можна відкласти до закінчення робіт у приміщенні, але не пізніше 2 тижнів після встановлення. Принаймні так належить за технологією. Сама плівка складається з двох шарів:

  • верхнього захисного;

  • нижнього адгезивного (липкого).

Віддерти верхній шар ви зможете і через півроку, а ось нижній може прикипіти. Тоді знадобляться додаткові маніпуляції та засоби для його видалення.

У яких випадках вам потрібно поспішати знімати плівку з підвіконня

Пора року. Якщо ви затіяли встановлення підвіконь влітку, то підвищена температура повітря сприятиме прискоренню висихання адгезивного шару. Тому терміни зняття плівки слід дотримуватись, згідно з рекомендаціями виробника.

Сонячна сторона. Пряме сонячне проміння прискорює випаровування клею, і верхній захисний шар прикипає до підвіконня вже за кілька тижнів.

Бюджетні підвіконня. Якщо ваше життєве кредо: «навіщо переплачувати – всі підвіконня однакові», то поспішайте знімати захисну плівку. У бюджетних виробників зазвичай всі матеріали невисокої якості, у тому числі пакувальні. Зрештою, шпаклівку, фарбу та ґрунтовку завжди можна швидко видалити з поверхні підвіконня без шкоди для нього. Якщо це зробити відразу або протягом 10 хвилин після бруднення. Тому зняти плівку найкраще одразу перед монтажем, навіть якщо ремонт ще не закінчено. Що робити, якщо ви цього не зробили, і сталося те, чого всі так бояться?

Як зняти засохлу плівку з підвіконня

Якщо так вийшло, що плівку ви вчасно не зняли, тобто кілька способів прибрати її з поверхні підвіконня:

Звичайна гумка. Шкільна гумка для стирання олівця подолає видалення підсохлого клею. Під його впливом залишки клею скочуються в кульки та видаляються з поверхні.

Гарний скотч. Потрібен дійсно добре клеючий пакувальний скотч, а не канцелярський або малярський. Достатньо ширини 50 мм. Відріжте смужку необхідної довжини, зазвичай не менше 300 мм і наклейте на підвіконня поверх плівки. Різко смикніть. Якщо з першого разу не вийде, то повторіть процедуру.

Щітка з твердим ворсом. Жорсткий капроновий ворс добре видаляє засохлі частини плівки.

снятие пленки с подоконника жесткой щеткой

Скребок для чищення скла або кераміки. Спеціальний пристрій, схожий на шпатель, тільки не має металевих елементів. Досить успішно видаляє навіть стару плівку, що прикипіла, як самостійно, так і в тандемі, наприклад, з будівельним феном.

Канцелярський ніж. Простий та грубий засіб для видалення плівки. Технологія проста: гострим кінцем підтягує плівку і обережно тягніть, поки вона не надірветься. Повторити стільки разів, скільки потрібно для очищення підвіконня. Недоліком цього є висока ймовірність появи слідів від леза лежить на поверхні, якщо діяти неакуратно.

Будівельний фен чи портативний парогенератор. Надмірне нагрівання або вплив парою призводить до розм’якшення адгезивного шару. Коли це станеться, його простіше видаляти із поверхні пластикового підвіконня.

Тепер ви знаєте, що захисна плівка на пластиковому підвіконні потрібна виключно для тимчасового захисту при зберіганні або транспортуванні. Видаляти плівку бажано відразу при монтажі дошки або протягом тижня після. Якщо ви порушили технологію, і плівка засохла, її можна зняти зазначеними вище методами.

Схожі записи

З виробничої лінії пластикові підвіконня потрапяють на склад у спеціальній захисній плівці. Якщо ви намагаєтеся встановити дошку самостійно і робите це вперше, то обов'язково поставте запитання: ...

З виробничої лінії пластикові підвіконня потрапяють на склад у спеціальній захисній плівці. Якщо ви намагаєтеся встановити дошку самостійно і робите це вперше, то обов'язково поставте запитання: ...

З виробничої лінії пластикові підвіконня потрапяють на склад у спеціальній захисній плівці. Якщо ви намагаєтеся встановити дошку самостійно і робите це вперше, то обов'язково поставте запитання: ...